Om Darek

Darek Uhrberg

Jag vill att du som betraktare själv bejakar, tolkar och känner själv hur du upplever mina verk med alla dina sinnen.
Konst är något väldigt individuellt och därför gillar jag inte att sätta ramar för det. Jag vill att du njuter fullt med konsten som jag kan erbjuda dig med din egen känsla och upplevelse av den.

Jag är född i Polen och har bott i Sverige sedan 1984. Är positiv, glad och hjälpsam och gillar att spontant åka ut på äventyr. Konsthistoria, resor till olika kulturer och att träffa nya spännande människor inspirerar mitt skapande.

Ett tag sedan gick jag en målarkurs i Göteborg och där tändes lusten att måla. Jag älskade att måla direkt även fast jag kände att jag inte var så duktig. Sedan dess har jag målat regelbundet, jag älskar att utforska och experimentera när jag målar och njuter av att vara kreativ när jag skapar mina målningar.


Inom mig händer det väldigt mycket under processen. Starka känslor dominerar under skapandet. Jag älskar processen och att vi under livets gång hela tiden utvecklas. Inspirationen till min konst får jag genom resor, möten med människor, meditationer, kontakt med mina känslor, musik, natur och att vara här i nuet.

När jag börjar måla så lyssnar jag alltid på meditativ musik, har rökelse och tända ljus i rummet som gör det möjligt för mig att få ett flow i processen. Det här är en väldigt viktig bit som ingår i helheten och mitt sätt att måla.

Darek Uhrberg
Konstnär


Historien bakom Darek

Där allt började

Darek kom till liv 1966 i Szczecin Polen. Han växte upp i en gammal 1800-tals lägenhet centralt i Szczecin med sin mor och morföräldrar. Han flyttade till Sverige när han var 17 år.

2017 - nutid

Darek och hans man flyttade ifrån den stressiga miljön i Göteborg till den lugna naturen i Söderhamn. Det var i Söderhamn som Darek fick inspiration för att utveckla sin konst ordentligt. Darek har drömt om att få uttrycka sig med konst som sin huvudsyssla och 2023 påbörjades denna resa. 

Studier

Darek har studerat både konsten att ta hand om människor och konsten att måla. Han är utbildad undersköterska och även utbildad som healer, andlig vägledare och medium. Konststudierna är många. 

  Pågående 2023

  Lärare och konstnär, Anna Toressdotter, ”Lär dig måla Ljus”, pågående kurs.

  2022-Pågående

  Lärare och konstnär, Karin Holmström - ”Måla din inre Picasso”, ”Fearless Art” bygg din konstnärsresa/företagande inom konst samt ”Bli trygg i ditt skapande”, skisskurs 2022 som är pågående.

  2020-Pågående

  Lärare och konstnär, Anna Karolina Larsson.

  Flertalet kurser och utbildningar inom olika tekniker såsom: Akrylteknik, ink, texturer med mera.

  2020-2022

  Abyssimo, Lärare och konstnär Maria Grosbaum (Flertalet kurser i olika medier där bland annat serien Magic Winter Poppies växte fram.)

  2020-2022

  Ania Witwicka, konstnär och lärare. Löpande

  målerikurser med fokus på akryl och ink-teknik.

  2019 - Juni-Juli 

  Målarkurs med Diana Walhborg i akrylteknik. 

  1995-1996 

  Universidad Alíale de Henares Cervantes Universitet Spanien, konsthistoria 2 terminer.


Kontakta Dareks Ateljé

Adress

Darek Uhrberg

Viaduktvägen 10

82672, Sandarne

Sverige

E-post
Telefon